ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unui proiect al Guvernului Norvegiei, aflat în dezbatere, copiii vor putea să solicite schimbarea sexului, în acte, începând cu vârsta de 7 ani, informează lifesitenews.

Copiii între 7 şi 16 ani se vor consulta întâi cu părinţii. Dacă aceştia sunt de acord, sexul din acte va fi schimbat fără a fi necesar un examen psihologic sau medical. Copiii vor avea dreptul să se răzgândească ulterior, fără a-şi mai consulta părinţii.

Legea este complementară unui alt proiect, conform căruia oamenii îşi vor putea modifica sexul din acte fără a fi necesar să treacă printr-o operaţie de schimbare de sex.

Bent Hoie, ministrul Sănătăţii din Norvegia, a declarat că legea actuală, care presupune ca femeile să se sterilizeze şi bărbaţii să se castreze când doresc să-şi schimbe sexul, nu este rezonabilă (sursa: culturavietii.ro).