ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul an școlar a început miercuri pe teritoriul Siriei, cu peste patru milioane de elevi, băieți și fete, participând la prima zi de școală în anul școlar 2017-2018, informează agenția de presă SANA, preluată de dpa.
 
Agenția SANA a postat fotografii cu elevi în interiorul unor școli în câteva provincii, în clase și pe terenuri de joacă.

Săptămâna trecută, Ministrul Educației al Siriei, în cooperare cu UNICEF, a lansat campania „Back to School'” (Înapoi la școală) prin intermediul mass-media de stat, al panourilor postate de-a lungul drumurilor și vizitelor pe teren, pentru a-i încuraja pe părinți să-și trimită copiii la școală.

Războiul civil din Siria, intrat acum în al șaptelea an, a devastat această țară, a curmat sute de mii de vieți și a dus la exodul a aproape jumătate din populația de 22 milioane pe care o înregistra Siria înainte de război.