Noul an școlar a început miercuri pe teritoriul Siriei, cu peste patru milioane de elevi, băieți și fete, participând la prima zi de școală în anul școlar 2017-2018, informează agenția de presă SANA, preluată de dpa.
 
Agenția SANA a postat fotografii cu elevi în interiorul unor școli în câteva provincii, în clase și pe terenuri de joacă.

Săptămâna trecută, Ministrul Educației al Siriei, în cooperare cu UNICEF, a lansat campania „Back to School'” (Înapoi la școală) prin intermediul mass-media de stat, al panourilor postate de-a lungul drumurilor și vizitelor pe teren, pentru a-i încuraja pe părinți să-și trimită copiii la școală.

Războiul civil din Siria, intrat acum în al șaptelea an, a devastat această țară, a curmat sute de mii de vieți și a dus la exodul a aproape jumătate din populația de 22 milioane pe care o înregistra Siria înainte de război.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews