„Freddy” McConnell, 32 de ani,  jurnalist la The Guardian, este o femeie care se simte bărbat și care a născut un copil în 2018. Ea/ el a început o luptă legală foarte bizară, cerând să fie recunoscut drept „tată”. Și ar putea avea câștig de cauză, având în vedere tendința care contravine biologiei și bunului simț.

Activistul transgender Freddy McConnell cere să fie recunoscut ca tatăl copilului său, pe care l-a născut în 2018i, după ce în documentele medicale legale el nu poate fi înregistrat decât ca mamă. Freddy a folosit un donator de spermă  pentru a rămâne însărcinată în 2017, iar sarcina sa a devenit subiectul unui  nou documentar al BBC, intitulat „Seahorse: The Dad Who Gave Birth”. Calul  de mare este un termen creat pentru bărbații transsexuali care dau naștere în mod natural, așa cum în natură căluții de mare sunt masculi care pot avea urmași. Dar, după ce și-a adus copilul pe lume, Freddy a descoperit că nu se poate înregistra decât ca mamă pe certificatul de naștere, scrie metro,co.uk.

„De fapt, există o mulțime de moduri prin care legile nu au ținut cont de societate și de diferite tipuri de familii  sau de modul în care sunt create familiile acum”, a explicat Freddy demersul său. „Multe familii și părinți LGBTQ + se luptă pentru asta și trebuie ca lucrurille să se schimbe”, adaugă transgenderul.

Desigur, mass-media progresistă prezintă cazul său ca pe o mare nedreptate, acuzând faptul că Freddy nu poate fi considerat drept tată. 

Există însă șanse ca în instanță acesta să câștige dreptul de a fi  recunoscut ca tată. Dacă verdictul va fi unul favorabil, ar fi o premieră în istoria umanității: existența unui copil fără nicio mamă.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews