ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spitalul de Copii din Colorado a eliminat marcatorii de gen de pe brățările pacienților, ca parte a campaniei de susținere a „identității de gen” și pentru a da satisfacție adepților corectitudinii politice, scrie The New York Post.

Conducerea spitalului susține  că personalul său înțelege că „nu este ușor să crești cu „o identitate de gen expansivă" și  „crede că copii, băieți sau fete, au nevoie de un sistem stabil de sprijin în timp ce navighează în tranziția lor”.

„Vedem tot mai mulți pacienți care au identități de gen diferite ", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Colorado, Dr. Natalie Nokoff, care și-a făcut o carieră tratând pacienții care pretind că sunt transgender.

Unul dintre pacienți, o fată care se „identifică” acum ca băiat, a lăudat decizia spitalului. Alte voci au criticat această măsură care ignoră complet realitatea, avertizând asupra pericolelor. 
 
„Între bărbați și femei există deosebiri foarte importante  și evidente în cazul acordării tratamentului medical într-un spital. Omiterea acestor informații este la fel de periculoasă precum omiterea informațiilor privind alergiile de care suferă anumite persoane„, a declarat Josh Jones.
 
Un alt utilizator de Twitter și-a manifestat îngrijorarea pentru că atfel sănătatea copiilor din spaital este pusă în pericol doar pentru a satisface activiștii corecți politic.
 
Ideea a fost pusă în aplicare pe 20 septembrie, după ce spitalul a demarat un grup de lucru pentru diversitatea genurilor. Marcatorii de identificare au fost îndepărtați complet de pe brățările pacienților.