ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Joe Biden a anunțat o nouă decizie controversată, după eliminarea interdicției persoanelor transgender de a intra în armată. Biden va relansa proiectul de eliminare a lui Andrew Jackson de pe bancnota de 20 de dolari și înlocuirea sa cu Harriet Tubman, scrie New York Post
 
Democratul Andrew Jackson a fost cel de-al 7-lea președinte al Americii, în intervalul 1828-1832. Locul îi va fi luat de Harriet Tubman, o militantă pentru drepturile negrilor din America.
 
 
Harriet Tubman a trăit în perioada 1822-1913. A reușit să evadeze din sclavie și a ajutat la rândul ei zeci de sclavi să fugă în nordul SUA și Canada înainte și în timpul Războiului Civil. Mai apoi, a militat pentru dreptul la vot al femeilor. Povestea sa de viață i-a "inspirat" pe producătorii de film, care au realizat un lungmetraj lansat în 2019 pe marginea acestui subiect.
 
Includerea feministei pe bancnotă este un proiect „politically correct" vehiculat încă din timpul mandatului democratului Barack Obama, înghețat în mandatul lui Donald Trump.

Bancnotele americane nu au mai suferit modificări de aproximativ 100 de ani. 
 
Războiul asupra moștenirii lui Jackson se extinde și la decorațiile din Biroul Oval. Trump a plasat un portret al președintelui american lângă biroul său. Biden l-a înlocuit cu un tablou al lui Benjamin Franklin.