ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre actorii legendari ai Hollywood-ului, ale căror roluri de cowboy au făcut istorie,  a ajuns să fie linșat post mortem pe rețelele de socializare pentru declarații făcute în anul 1971. Nemai având cu cine să polemizeze, adepții corectitudinii politice au dezgropat un interviu acordat de legendarul actor în urmă cu aproape 50 de ani revistei Playboy, în care vedeta critica egalitatea rasială și homosexualitatea.

În interviul respectiv John Wayne a făcut  o serie de declarații care, cu siguranță, dacă le-ar fi făcut în lumea de azi, i-ar fi atras o avalanșă de procese și chiar ostracizarea de către boșii de la Hollywood. Și asta pentru că John Wayne a numit  „relația sexuală sănătoasă și plină de dragoste” între un bărbat și o femeie ca fiind un lucru „minunat”.  În timp ce homosexualitatea era, în opinia actorului, o „depravare”. John Wayne considera că filmul „Midnight Cowboy”, realizat în 1969 de John Schlesinger, câștigător a trei premii Oscar, considerat la acea vreme primul film cu tematică LGBT, este „ o poveste de dragoste între doi homosexuali”.

Actorul a spus, de asemenea, că nu este de acord cu cei care susțin acordarea unor reparații morale nativilor americani și a acuzat Hollywood-ul pentru „tokenism” ( termen englez care desemnează o politică și practică socială de a efectua gesturi simbolice spre incluziunea membrilor grupurilor minoritare în cadrul celui majoritar, de obicei, acesta este aplicat pentru a crea aparența unei incluziuni sociale și a unei diversități - rasiale, religioase, sexuale, etc.  pentru a se devia posibilele acuzații de discriminare - n.r).  

Pentru ca în final, să afirme că ”nu putem, dintr-o dată, să îngenunchem toți și să lăsăm totul pe mâna conducerii negrilor”.

„Cred în supremația albă până când negrii vor fi educați până la punctul de responsabilitate”, spunea John Wayne. „Nu cred că autoritatea și pozițiile de conducere și judecată pot fi lăsate pe mâna oamenilor iresponsabili”.

După cum era de așteptat, toate aceste afirmații, deși făcute cu aproape 5 decenii în urmă, au făcut ca rețelele de socializare să ia foc, pe Twitter declanșându-se un adevărat jihad împotriva legendarului actor, care a murit în 1979.

După moartea sa, mai multe pasaje din acest interviu au fost republicate, pentru a strârni controverse.  În 2016, când un senator republican  a încercat să organizeze comemorarea zilei de naștere a actorului (26 mai) în California, sub denumirea „Ziua lui John Wayne”, un senator democrat i-a respins propunerea, oferind ca argument citatul cu „supremația albă”.

Interviul a fost scos din nou de la naftalină în același an, când fiica lui John Wayne, Aissa, a anunțat că îl sprijină pe Donald Trump pentru funcția de președinte.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews