ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dictatorul nord-coreean a ordonat  comandanților militari să activeze dispozivul atomic. Statele Unite au reacționat, avertizând: Phenianul să evite orice provocare!

Kim Jong-un  a cerut ca armele nucleare ale Phenianului să fie pregătite de utilizare în orice moment. Apelul său a fost făcut în timp ce asista la un exercițiu militar, în contextul în care ONU a impus miercuri o nouă rundă de sancțiuni internaționale care vizează Coreea de Nord, informează BBC.

"Trebuie să fim pregătiți în orice moment să utilizăm arsenalul nostru nuclear", a declarat Kim Jong-Un citat de agenția oficială de presă din Coreea de Nord, KCNA, într-o nouă afirmare a voinței de a sfida comunitatea internațională.

La câteva ore după adoptarea noilor sancțiuni împotriva Phenianului, Coreea de Nord a tras cu proiectile cu rază scurtă de acțiune în largul coastelor răsăritene. Autoritățile de la Seul au informat că șase proiectile cu o rază de acțiune între 100 și 150 de kilometri au fost lansate în Marea Japoniei.
 
Pentagonul a anunțat că urmărește cu atenție evoluția situației din Coreea de Nord și a cerut Phenianului să ”evite provocările”.

Coreea de Nord a efectuat pe 6 ianuarie al patrulea test nuclear, iar la 7 februarie a lansat o rachetă, încălcând mai multe rezoluții ale Națiunilor Unite.