ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regimul de la Phenian a lansat o nouă rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune în Marea Japoniei, aceasta aterizând în zona exclusivă economică japoneză, însă nu au fost înregistrate pagube.

 Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază scurtă de acțiune de pe coasta de est, aceasta aterizând în zona economică exclusivă japoneză din Marea Japoniei, conform Gândul.

„Această lansare de rachetă este foarte problematică din perspectiva siguranței navigației și a traficului aerian și este o încălcare clară a rezoluțiilor consiliului de Securitate al ONU”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului Japoniei.

„Japonia nu mai poate tolera acțiunile provocatoare repetate ale Coreei de Nord. Am protestat cu putere în fața Coreei de Nord și condamnăm acțiunile sale în cei mai puternici termeni”, a mai declarat acesta.

 Racheta ar fi fost una de tip Scud, cu rază scurtă de acțiune, care a căzut la aproximativ 450 de kilometri de la lansare, conform armatei sud-coreene.

Președintele american Donald Trump a fost informat despre acest nou test nord-coreean, a informat Casa Albă.