ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, a efectuat un nou test balistic, afirmă surse militare sud-coreene citate de agenția de știri Yonhap.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă neidentificată, spre est, din zona Pyongsong / Pyongan", a comunicat Statul Major al armatei sud-coreene.

Zona Pyongsong se află la nord de Phenian, iar racheta a fost lansată în cursul nopții de marți spre miercuri (marți seară, ora României).

Oficiali din Coreea de Sud și Statele Unite analizează traiectoria rachetei.

Coreea de Nord nu mai efectuase niciun test balistic de 75 de zile. În septembrie, Phenianul a lansat o rachetă balistică pe deasupra Japoniei, proiectilul căzând în Oceanul Pacific. Pe 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al șaselea test nuclear.

Departamentul american al Apărării a detectat un posibil test efectuat de Coreea de Nord și analizează situația, a declarat un purtător de cuvânt al instituției.

„Am detectat o posibilă lansare a unei rachete din Coreea de Nord", a declarat Chris Logan, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

„Evaluarea situației este în curs și vom furniza informații când vor fi disponibile", a spus oficialul american.

Armata sud-coreeană a simulat un atac balistic punctual ca reacție la testul cu rachetă efectuat de Coreea de Nord, anunță Statul Major al armatei din Coreea de Sud, citat de site-ul agenției Yonhap.

Ca reacție la provocarea regimului din Coreea de Nord, armata sud-coreeană a efectuat un exercițiu în care a simulat "un atac balistic de mare precizie", a comunicat Statul Major militar de la Seul.