ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile sud-coreene și nipone au anunțat că regimul de la Phenian a lansat o rachetă balistică care a zburat pe deasupra nordului Japoniei și s-a prăbușit în Oceanul Pacific, informează site-ul agenției de știri The Associated Press.

Pentagonul a confirmat că regimul nord-coreean a lansat o nouă rachetă balistică, însă proiectilul nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord.
„Putem confirma că racheta lansată de Coreea de Nord a zburat pe deasupra Japoniei", a declarat colonelul Robert Manning, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Racheta lansată marți de forțele regimului de la Phenian a zburat aproximativ 2.700 de kilometri și a atins o altitudine maximă de circa 550 de kilometri, au transmis autoritățile militare sud-coreene.

Guvernul de la Tokyo a activat sistemul de alarmă, recomandând persoanelor din zonă să-și ia măsuri de siguranță.
 
Forțele militare nipone nu au încercat să doboare racheta care a zburat deasupra teritoriului japonez în jurul orei locale 06.06 (ora României, 00.06).
 
Autoritățile sud-coreene au transmis că racheta a fost lansată din regiunea Sunan, în apropiere de Phenian, în jurul orei locale 06.00 (ora României, 00.00).
 
Televiziunea publică niponă NHK a relatat că racheta s-a dezmembrat în trei bucăți înainte de a se prăbuși la est de insula Hokkaido, potrivit agenției Reuters.
 
La sfârșitul săptămânii trecute, Coreea de Nord a lansat trei rachete cu rază scurtă de acțiune ce au căzut în Marea Japoniei, aspect ce a generat noi tensiuni între Phenian și Washington. 
 
Seulul a transmis că autoritățile militare sud-coreene și americane analizează datele privind noul test balistic, neputând încă indica distanța parcursă de racheta lansată din zona Phenianului.
 
Oficialii niponi au declarat că rachetă ar fi zburat deasupra Insulei Hokkaido din nordul Japoniei și s-a prăbușit în Oceanul Pacific.
 
Momentan nu există informații despre ambarcațiuni avariate sau alte incidente cauzate de testul balistic nord-coreean.
 
Televiziunea publică niponă NHK a relatat că racheta s-a dezmembrat în trei bucăți înainte de a se prăbuși la est de insula Hokkaido, potrivit agenției Reuters.