ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva ore după ce a fost detectat un cutremur de magnitudine 5,1 ce părea a fi artificial în apropierea unui sit nord-coreean de teste nucleare, Coreea de Nord a anunțat că a efectuat miercuri dimineață primul test "reușit" de bombă "miniaturizată" cu hidrogen, informează Yonhap, AFP, Reuters și Kyodo.

"Primul test de bombă cu hidrogen a fost finalizat cu succes la 10.00 (1.30 GMT) la 6 ianuarie 2016, pe baza determinării strategice a Partidului Muncitoresc" la putere, a anunțat televiziunea de stat nord-coreeană.

Testul nuclear, efectuat înaintea zilei de naștere a liderului Kim Jong Un la sfârșitul săptămânii, este al patrulea în această țară izolată, aflată sub noi sancțiuni ale SUA și ONU pentru programele ei nuclear și de rachete.

Seismul constatat miercuri în Coreea de Nord ar fi putut fi provocat de un test nuclear efectuat de regimul de la Phenian, a estimat guvernul japonez imediat după acest test.

"Având în vedere cazurile din trecut, este posibil ca acesta să fie un test nuclear al Coreii de Nord", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga, în cadrul unui briefing de presă de rutină, adăugând că Tokyo analizează situația.