Coreea de Nord acuză serviciul de inteligență din SUA că ar pregăti asasinatul liderului nord-coreean Kim Jong-un cu ajutorul „substanțelor biocide", relatează BBC.

Regimul de la Phenian a amenințat cu un contraatac terorist asupra Statelor Unite și a Coreei de Sud, drept răspuns pentru presupusa tentativă de asasinare a lui Kim Jong-un, relatează Yonhap. „Atacul anti-terorist va începe din acest moment", a precizat regimul.

Agenția de presă nord-coreeană, KCNA, susține că un grup s-ar fi infiltrat în țară și ar fi încercat să folosească substanțe radioactive, cu nanoparticule otrăvitoare, în presupusul complotul orchestrat de agenția de inteligență și afirmă că autoritățile îi vor găsi și „distruge fără milă" pe „teroriști".  

Kim Jong-un ar fi fost ținta atacului la o paradă militară. Un nord-coreean ar fi fost „corupt și mituit" de către serviciile de inteligență din Coreea de Sud, când acesta lucra în Rusia. Agenția de presă menționează o serie de plăți făcute către acesta și susține că, la reîntoarcerea în Phenian, acesta ar fi primit instrucțiuni detaliate despre posibile modalități de atac.

Agenția a mai precizat că efectele substanțelor vor fi vizibile în decurs de 6-12 luni.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews