ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord acuză serviciul de inteligență din SUA că ar pregăti asasinatul liderului nord-coreean Kim Jong-un cu ajutorul „substanțelor biocide", relatează BBC.

Regimul de la Phenian a amenințat cu un contraatac terorist asupra Statelor Unite și a Coreei de Sud, drept răspuns pentru presupusa tentativă de asasinare a lui Kim Jong-un, relatează Yonhap. „Atacul anti-terorist va începe din acest moment", a precizat regimul.

Agenția de presă nord-coreeană, KCNA, susține că un grup s-ar fi infiltrat în țară și ar fi încercat să folosească substanțe radioactive, cu nanoparticule otrăvitoare, în presupusul complotul orchestrat de agenția de inteligență și afirmă că autoritățile îi vor găsi și „distruge fără milă" pe „teroriști".  

Kim Jong-un ar fi fost ținta atacului la o paradă militară. Un nord-coreean ar fi fost „corupt și mituit" de către serviciile de inteligență din Coreea de Sud, când acesta lucra în Rusia. Agenția de presă menționează o serie de plăți făcute către acesta și susține că, la reîntoarcerea în Phenian, acesta ar fi primit instrucțiuni detaliate despre posibile modalități de atac.

Agenția a mai precizat că efectele substanțelor vor fi vizibile în decurs de 6-12 luni.