ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord poate lansa un atac nuclear în orice zonă situată pe teritoriul continental american, afirmă președintele nord-coreean, Kim Jong-Un, după noul test balistic, iar Statele Unite și Coreea de Sud au anunțat că analizează „opțiuni militare" pentru contracararea amenințării nord-coreene.

„Întregul teritoriu al Statelor Unite se află în raza de acțiune a rachetelor Coreei de Nord, oriunde și oricând", a declarat Kim Jong-Un, citat de agenția KCNA, după testarea cu succes a unei rachete intercontinentale de tip Hwasong-14 ICBM, care ar fi ajuns la altitudinea de 3.724 de kilometri și a căzut în apropierea coastelor Japoniei.

„Racheta poate transporta o puternică încărcătură nucleară", susține regimul stalinist de la Phenian, deși experții nu cred că nord-coreenii au deprins tehnologia fabricării unui focos atomic.

Imediat după testul balistic nord-coreean, forțele americane și sud-coreene au efectuat exerciții cu muniție reală.

„Statele Unite vor lua toate măsurile necesare pentru garantarea securității teritoriului național american și pentru apărarea aliaților din regiune", a declarat președintele Donald Trump.

Statele Unite și Coreea de Sud analizează "opțiuni militare" ca reacție la acțiunile Coreei de Nord, a comunicat Statul Major al armatei americane.

China, principalul aliat al Coreei de Nord, a condamnat testul balisic, reiterând că se opune încălcării rezoluțiilor ONU de către regimul de la Phenian. „Sperăm că toate părțile vor da dovadă de prudență și vor evita intensificarea tensiunilor".