ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După dezghețul de luna trecută, strângeri de mână și mesaje cordiale, regimul de la Phenian trece din nou la amenințări. Coreea de Nord a amenințat miercuri că ar putea renunța la întâlnirea între liderul său supem Kim Jong-un și președintele american Donald Trump, dacă Statele Unite vor continua să o preseze pentru a renunța complet la armele nucleare. De asemenea, Phenianul a renunțat la reuniunea la nivel înalt cu Guvernul sud-coreean propusă pentru miercuri, din cauza desfășurării unui exercițiu militar de amploare de către SUA și Coreea de Sud.

Peste 100 de avioane de luptă, inclusiv un număr nespecificat de bombardiere B-52 și avioane F-15K, participă la exercițiul Max Thunder. SUA și Coreea de Sud susțin că acest exercițiu este pur defensiv și este organizat în baza unui acord mutual semnat în anul 1953. 

„Dacă Statele Unite încearcă să ne trimită într-un colț pentru a ne forța să abandonăm unilateral programul nuclear, nu vom mai fi interesați de un astfel de dialog și vom reconsidera procedurile summitului cu SUA”, a declarat adjunctul ministrului de Externe, Kim Kye Gwan, potrivit agenției.

Oficialii de la Phenian au afirmat însă că sunt pregătiți să abandoneze programul nuclear doar în schimbul asistenței economice.
 
Coreea de Nord a susținut în permanență că are nevoie de arma atomică pentru a se proteja de o invazie americană. După ce a renunțat la programul său nuclear, liderul libian Muammar Gaddafi a fost ucis în 2011 în cursul unei revolte sprijinite de bombardamente NATO.