ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord va lansa atacuri nucleare asupra Statelor Unite la orice semnal de posibilă agresiune din partea armatei americane, avertizează presa de la Phenian, subordonată în totalitate regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

 Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat Coreea de Nord și Siria cu atacuri preventive, din cauza testelor nucleare și balistice efectuate de Phenian și a unui atac chimic atribuit fără dovezi regimului Bashar al-Assad. Armata Statelor Unite a lansat deja un atac cu rachete în Siria, iar Pentagonul a dispus trimiterea portavionului USS Carl Vinson și a grupului naval aferent în largul Coreei de Sud.

În acest context, regimul Kim Jong-Un a semnalat că este pregătit pentru "orice tip de război", iar presa oficială de la Phenian a amenințat că, în cazul unei agresiuni, vor fi lansate rachete nucleare spre teritoriul continental al Statelor Unite.

„Puternica armată revoluționară nord-coreeană urmărește cu multă atenție orice manevră a elementelor inamice, forțele nucleare concentrându-se pe bazele puterii invadatoare nu doar din Coreea de Sud și din teatrul de operațiuni Pacific, ci și de pe teritoriul continental american", a transmis marți seară cotidianul nord-coreean Rodong Sinmun.

 Potrivit experților, Coreea de Nord are rachete balistice intercontinentale, dar deocamdată nu a reușit să miniaturizeze arme atomice pentru a fi lansate.

În cazul unui atac american, Coreea de Nord probabil va riposta în primul asupra Coreei de Sud și Japoniei. Statele Unite au 28.500 de militari în Coreea de Sud.