ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o declarație citată de agenția oficială de presă KCNA, ministrul de externe al Coreei de Nord a susținut că Statele Unite au fost înspăimântate de forța nucleară a Phenianului, fiind din ce în ce mai înverșunate în „a impune cele mai dure sancțiuni și presiuni asupra țării noastre".

Într-o declarație citată de agenția oficială de presă KCNA, ministrul de externe al Coreei de Nord a susținut că Statele Unite au fost înspăimântate de forța nucleară a Phenianului, fiind din ce în ce mai înverșunate  în „a impune cele mai dure sancțiuni și presiuni asupra țării noastre".

Noua rezoluție este echivalentă cu o blocadă economică completă a Coreei de Nord, a spus ministrul.

„Definim această rezoluție  drept o încălcare gravă a suveranității Republicii noastre, ca un act de război care încalcă pacea și stabilitatea peninsulei coreene și a regiunii", a mai spus el.

Consiliul de Securitate ONU a aprobat, vineri, în unanimitate, noile sancțiuni impuse Coreei de Nord, ce prevăd limitarea accesului Phenianului la piața petrolului și reducere veniturilor obținute de regim de la cetățenii nord-coreeni care lucrează peste hotare, informează agenția Reuters.