ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un site oficial al Coreei de Nord a avertizat Statele Unite că vor fi șterse de pe fața Pământului, în cazul în care Washingtonul va declanșa un război în Peninsula Coreeană, acesta fiind și cel mai recent episod al conflictului tensionat din regiune.

Sâmbătă, Mike Pence a anunțat că portavionul american Carl Vinson și grupul său aeronaval vor ajunge „în câteva zile” în Marea Japoniei, în contextul în care circulă zvonuri referitoare la un posibil al șaselea test nuclear nord-coreean, informează Adevărul.

Phenianul își dorește să construiască o rachetă capabilă să transporte un focos nuclear pe continentul american. Coreea de Nord și-a înmulțit în ultimul timp amenințările și a efectuat două teste cu rachetă doar în luna aprilie.

Cotidianul Rodong Sinmun, portavocea partidului unic aflat la putere în Coreea, explică faptul că forțele armate nu sunt impresionate de iminenta venire a portavionului american, care constituie „un șantaj militar nedeghizat".

„O astfel de amenințare ar putea impresiona poate o meduză, însă nu va merge niciodată cu RPDC", Republica Populară Democrată Coreeană, denumirea oficială a Coreei de Nord, afirmă Rodong Sinmun.