ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanți ai Phenianului si Seulului se vor întâlni, marți, pentru a relua discuțiile la nivel înalt, întrerupte în urmă cu doi ani și pentru a stabili dacă statul nord-coreean va participa la Jocurile Olimpice de anul acesta, informează site-ul agenției de știri Dpa, citat de Mediafax.

Întrevederea, care va avea loc între zece reprezentanți ai celor două Corei, va începe la ora locală 10.00, în localitatea Panmunjon, aflată la frontiera dntre cele două state, unde a semnat armistițiul din 1953.

Coreea de Sud a declarat recent că speră ca această întâlnire să ajute la îmbunătățirea relațiilor, deteriorate în urma refuzului Phenianului de a renunța la testarea rachetelor balistice și a altor arme nucleare.

Cho Myoung-Gyon, ministrul pentru Reunificare și șeful delegației trimise de Seul, a declarat că unele dintre subiectele discutate în cadrul întâlnirii vor fi Jocurile Olimpice, detensionarea relațiilor și reunirea familiilor destrămate în urma Războiului Coreean, izbucnit în 1950.