ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul Coreii de Nord, Kim Jong-Un a ordonat trupelor sale să inter "în stare de război",anunţă AP, citând agenţia de presă KCNA.

Astfel, sursa citată arată că în cadrul unei reuniuni militare de urgenţă, Jong-Un a ordonat ca trupele sale să "intre în stare de război" şi să fie pregătite pentru orice operaţiuni militare începând de vineri, de la ora 17.00 (10.30, ora României).

Coreea de Sud anunţase joi că armata nord-coreeană a lansat rachete peste zona demilitarizată, după ameninţări privind atacarea megafoanelor de la frontiera sud-coreeană care, după o pauză de 11 ani, au reînceput să difuzeze mesaje de propagandă împotriva Phenianului.

Coreea de Nord a negat acuzaţia şi a informat că obuze sud-coreene au aterizat lângă patru posturi militare, fără a provoca răniţi. De asemenea, nicio persoană nu a fost rănită în sud, dar sute de oameni au fost evacuaţi din oraşe de frontieră.