Coreea de Sud are un plan de a anihila capitala nord-coreeană în cazul unor semne că Phenianul pregătește un atac nuclear, conform unor rapoarte ale Seulului citate de BBC.

 O sursă militară a declarat agenției de știri publice din Coreea de Sud, Yonhap, că fiecare părticică din Phenian "va fi complet distrusă de rachete balistice și de bombe".

Oficialul militar sud coreean a mai declarat, potrivit BBC, că vor fi vizate în special acele zone unde se presupune că s-ar putea ascunde conducerea de la Phenian, iar orașul va fi "transformat în cenușă și ras de pe hartă".

Vineri, Coreea de Nord efectuat cel de-al cincilea test nuclear. Comunitatea internațională a reacționat promt. Statele Unite au transmis că au în vedere propriile sancțiuni, în plus față de cele impuse de Consiliul de Securitate al ONU, Japonia și Coreea de Sud.

henianul a catalogat avertismentele primite ca fiind "sancțiuni fără sens ... extrem de ridicole".

De altfel, Coreea de Nord a cerut duminică Statelor Unite să o recunoască drept "stat dotat cu arme nucleare", la două zile de la al cincilea test nuclear efectuat de regimul de la Phenian.

"Obama face tot ce poate pentru a refuza Coreei de Nord statutul strategic de stat dotat cu arme nucleare, însă acest lucru este la fel de stupid precum a încerca să eclipsezi soarele cu palma", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agenția KCNA. Trimisul special american pentru relația cu Coreea de Nord a anunțat că Statele Unite ar putea întreprinde acțiuni unilaterale împotriva statului nord-coreean.

"În afară de măsurile Consiliului de Securitate al ONU, atât Statele Unite cât și Japonia, alături de Coreea de Sud, vor studia măsuri unilaterale, precum și măsuri bilaterale și o posibilă cooperare trilaterală", a declarat Sung Kim.