ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mass-media din SUA a îngropat atacul armat de la o biserică din Tennessee, de duminică, în care un imigrant sudanez a ucis o femeie și a rănit alte șase persoane, inclusiv pe pastor, ducând acest incident în derizoriu. În schimb, toată presa americană a comentat non-stop faptul că președintele Donald Trump a atacat jucătorii din Liga Națională de Fotbal American (NFL), care au ales să protesteze față de rasism îngenunchind în timp ce se intonează imnul, înaintea meciurilor.

Autorul atacului armat din biserica din statul Tennessee a fost imigrantul sudanez Emanuel Kidega Samson. Acesta a o ucis-o pe Melanie Smith, în vârstă de 39 de ani, în parcarea din fața Bisericii, apoi a intrat în Biserica Burnette Chapel și a început să tragă în oamenii care participau la slujbă, rănind șase persoane. A fost oprit de un tânăr de 22 de ani, care, după ce atacatorul s-a împușcat singur, din greșeală, a reușit să îl imobilizeze până la venirea poliției.

Într-un editorial semnat de Matt Walsh în „Blaze”, acesta scrie:

„Poate citiți despre această poveste undeva la pagina 14 a ziarelor.  Și nu exagerez. New York Times a pus știrea cu acest atac armat la pagina 14. Prima pagină a fost dominată de atleții americani care au îngenunchiat. Sau poate că ați auzit-o timp de 12 secunde noaptea trecută, la știrile pe scurt, înainte de o reclamă. Am butonat pe câteva canale diferite și nu am auzit această informație nici măcar o singură dată. Desigur, într-o emisiune de 60 de minute au fost nevoiți să aloce cel puțin 59 de minute pentru a vorbi despre cum au îngenunchiat jucătorii NFL. Dacă ați reușit să stați până la sfârșit, este posibil să fi auzit, pe final, scurt, un fel de PS: A avut loc un atac armat la o biserică! E totul bine astăzi! Noapte bună!”.


Matt Walsh adaugă:

„Desigur, știrea cu atacul armat de la biserica din Tennessee nu pică bine discursului de stânga, așa că trebuie ignorat. Unde mai pui că atacatorul era negru. Imigrant sudanez. A ucis o femeie albă. A fost oprit la timp de un tip bun cu o armă. Dacă ar fi fost invers, adică atacatorul era alb, iar victima era de culoare, și ar fost înlăturat elementul plictisitor pentru al doilea amendament al povestirii, poate că televiziunile ar fi considerat știrea demnă să rivalizeze cu  coregrafia protestelor din sporturile profesioniste”.


„Mi-e jenă  în numele întregii Americi. Gândiți-vă cum trebuie să simtă oamenii care vin la această biserică. În primul rând, lăcașul lor de închinare este atacat de un terorist, apoi se uită în jur și văd că nimănui nu-i pasă. Suntem prea ocupați să polemizăm despre poziția corectă a jucătorilor de fotbal în timpul imnului național. Sunt sigur că  modul în care media relatează unele informații este cel puțin îngrijorătoare în acest moment. Nu există nici o scuză pentru a pune pe prima pagină ce au făcut jucătorii NFL și, în același timp, pentru a îngropa o știre care este de aproximativ un miliard de ori mai relevantă și mai importantă”, afirmă jurnalistul american.