ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu, reacționează după apariția unui articol extrem de dur în publicația internațională Politico, ediția europeană.
 
Reprezentanta României în "guvernul" UE a fost acuzată că își pune consilierii să-i spele rufele, să-i facă piața, că are un program foarte lejer și că încalcă diverse reguli ale Comisiei Europene.
 
Site-ul Politico.eu, citând surse din cadrul cabinetului acesteia, relatează că fostul parlamentar UE ar avea un program de lucru lejer, ar combina delegațiile oficiale cu călătoriile de vacanță și ar solicita personalului din subordine să îndeplinească unele sarcini de natură personală. Printre acestea se numără ridicarea hainelor de la spălătorie, să îi facă piața și chiar să îi plimbe pe membrii familiei sale, conform stiripesurse.ro.
 
Potrivit sursei citate, 8 dintre cei 19 membri ai personalului apropiat comisarului european au plecat în decurs de 12 luni, nemulțumiți de modul de lucru al Corinei Crețu. Foști și actuali angajați descriu cabinetul Corinei Crețu ca fiind într-o stare de dezordine pe fondul plecării șefului de cabinet, al șefului adjunct, al șefului de comunicare dar și a altora.
De asemenea, publicația susține că a intrat și în posesia programului comisarului european, iar potrivit acestuia, în multe zile de luni, joi și vineri nu sunt programate întâlniri. 
Dintre cei 28 de comisari, Corina Crețu are una dintre cele mai mari rate de absenteism la ședințele săptămânale ale Comisiei, lipsind la aproape un sfert dintre ele.

Crețu a recunoscut faptul că încearcă să mențină întâlnirile la un nivel minim, precizând că petrece foarte mult timp citind documente și pregătindu-se pentru aceste întâlniri. "Prefer să am mai puține întâlniri și să fiu mai pregătită decât să am mai multe întâlniri și să nu știu despre ce vorbesc", a mai declarat aceasta.
 
Pe de altă parte, Corința Crețu a refuzat însă să răspundă la acuzațiile angajaților, potrivit cărora îi pune să-i facă treburile personale: "Nu vreau să mă cobor la un asemenea nivel. Nu e corect."
 
Până în prezent nu au existat plângeri oficiale cu privire la comisarul european, potrivit unui oficial al Comisiei.