ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Manifestații antivaccinare au avut loc, sâmbătă, în mai multe orașe din Australia, înainte de startul campaniei de injectare împotriva Covid-19, relatează BBC.

Protestatarii, care au manifestat inclusiv la Melbourne, Sydney și Brisbane, au scandat sloganuri de genul: "Corpul meu, alegerea mea”. 
 
 
Protestele vin în contextul în care un studiu a constatat că mai mult de unul din cinci australieni au spus că „probabil” sau „cu siguranță” nu se vor vaccina împotriva coronavirusului.
 
În mare parte, manifestațiile au fost pașnice, însă la Melbourne au existat ciocniri între forțele de ordine și protestatari, iar poliția a arestat câteva persoane. La proteste au participat câteva mii de persoane.

Australia își propune ca până în prima parte a lunii martie să vaccineze împotriva corona virusului patru milioane de oameni.
 
Prima etapă include 700.000 de angajați din "prima linie".