ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Această înțelegere a fost făcută cu autoritățile de reglementare și departamentul de Justiției din Statele Unite, cât și cu cu oficiali olandezi și suedezi, conform ZF care citează Marketwatch.

Gigantul suedez din domeniul telecom, Telia, va trebui să plătească o amendă de 965 de milioane de dolari pentru a închide un proces în care este acuzat că a oferit mită guvernului din Uzbekistan. 

Telia ar fi intrat pe piața uzbecă de telecomunicații prin plata a cel puțin 330 de milioane de dolari sub formă de mită unei companii paravan, controlată de un oficial guvernamental din Uzbekistan, membru al familiei președintelui țării. Mita a fost mascată în plăți pentru lobby și servicii de consultanță, care nu au avut loc niciodată.

Coscom, subsidiara Telia din Uzbekistan, a semnat cu Departamentul de Justiție un acord prin care și-a recunoscut vina și ar fi cooperat pe parcursul investigației, și, potrivit lui Marie Ehrling, președinta Telia, compania ar fi primit un discount de 25% la amenda maximă pe care puteau să o primească în cazul în care nu ajutau autoritățile.