ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul britanic The Independent va fi disponibil doar online, ultima ediție printată fiind publicată sâmbătă, cu exclusivități pe prima pagină, despre o implicare britanică într-un complot pentru uciderea unui rege saudit și o imagine în care pasagerii unui tren sunt evacuați în timpul unei operațiuni antiteroriste în Bruxelles, scrie presa britanică.

Mai mulți jurnaliști au lăudat prima pagină a ultimei ediții printate, inclusiv jurnalistul Buzzfeed UK, Jim Waterson, care a apreciat faptul că ziarul a ieșit din print cu o exclusivitate.

Un corespondent BBC a scris pe Twitter că ultima ediție print a cotidianului The Independent conține „o colecție minunată” de fotografii publicate de-a lungul anilor. Jeremy Warner, editor asociat al Daily Telegraph, a publicat pe Internet o fotografie cu prima și ultima ediție The Independent, așezate împreună, lăudând cele 30 de decenii de „jurnalism extraordinar”.

Editorialul din ultima ediție printată a ziarului, tipărită săptămâna trecută, arată că retragerea acestuia în online este o „tranziție curajoasă”, pe care „istoria o va judeca drept un exemplu de urmat pentru alte ziare din lume”.

Anunțul că proprietarul ziarului The Independent, ESI Media, renunță la edițiile tipărite, a fost făcut în luna februarie. Reprezentanții companiei au spus că schimbarea va crea 25 de posturi noi la varianta online a publicației. Alte 34 de posturi de editori ar urma să fie transferate către Johnston Press.

Peste 100 de jurnaliști ai celor două publicații riscă să își piardă locul de muncă, potriviz news.ro.

Vineri, jurnaliștii cotidianului The Independent au publicat pe Internet fotografii captate în ultimele ore de lucru la ediția print. Într-una dintre imagini, editorul Amol Rajan apare în timp ce ține un discurs în redacția aglomerată, după ce ultimul ziar a fost trimis către tipar.