Cotidianul britanic The Independent va fi disponibil doar online, ultima ediție printată fiind publicată sâmbătă, cu exclusivități pe prima pagină, despre o implicare britanică într-un complot pentru uciderea unui rege saudit și o imagine în care pasagerii unui tren sunt evacuați în timpul unei operațiuni antiteroriste în Bruxelles, scrie presa britanică.

Mai mulți jurnaliști au lăudat prima pagină a ultimei ediții printate, inclusiv jurnalistul Buzzfeed UK, Jim Waterson, care a apreciat faptul că ziarul a ieșit din print cu o exclusivitate.

Un corespondent BBC a scris pe Twitter că ultima ediție print a cotidianului The Independent conține „o colecție minunată” de fotografii publicate de-a lungul anilor. Jeremy Warner, editor asociat al Daily Telegraph, a publicat pe Internet o fotografie cu prima și ultima ediție The Independent, așezate împreună, lăudând cele 30 de decenii de „jurnalism extraordinar”.

Editorialul din ultima ediție printată a ziarului, tipărită săptămâna trecută, arată că retragerea acestuia în online este o „tranziție curajoasă”, pe care „istoria o va judeca drept un exemplu de urmat pentru alte ziare din lume”.

Anunțul că proprietarul ziarului The Independent, ESI Media, renunță la edițiile tipărite, a fost făcut în luna februarie. Reprezentanții companiei au spus că schimbarea va crea 25 de posturi noi la varianta online a publicației. Alte 34 de posturi de editori ar urma să fie transferate către Johnston Press.

Peste 100 de jurnaliști ai celor două publicații riscă să își piardă locul de muncă, potriviz news.ro.

Vineri, jurnaliștii cotidianului The Independent au publicat pe Internet fotografii captate în ultimele ore de lucru la ediția print. Într-una dintre imagini, editorul Amol Rajan apare în timp ce ține un discurs în redacția aglomerată, după ce ultimul ziar a fost trimis către tipar.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews