ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un editorial publicat pe prima pagină, tabloidul cel mai citit din Regatul Unit, The Sun, îi invită pe cititorii săi să voteze în favoarea ieșirii Marii Britanii din UE.

Tabloidul britanic, cu un tiraj de câteva milioane, creat de Rupert Murdoch, îi invită pe britanici să se elibereze de un Bruxelles incompetent și dictatorial și de dominația tot mai puternică a Germaniei. Manifestul celor de la The Sun apare în contextul în care un nou sondaj publicat luni indică un avans al celor care ar vota pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

"Aceasta este ultima noastră șansă pentru a ne desprinde de mașinăria anti democratică a Bruxelles-ului...Acum e ocazia să o facem!"  
 
Votați ieșirea din UE și ne vom reafirma suveranitatea, adoptând un viitor al autoguvernării, devenind o națiune puternică și invidiată de toți", scrie The Sun.

"Trebuie să ne eliberăm de un Bruxelles dictatorial!
 
Cei 43 de ani din interiorul Uniunii Europene au demonstrat că aceasta este tot mai avidă, tot mai tiranică, risipitoare și incompetentă în timpul crizelor. Joia viitoare, la urne, putem îndrepta această eroare enormă istorică.

A rămâne în UE va fi mai rău pentru imigrație, pentru muncă, pentru salarii și pentru stilul nostru de viață. Grecia este în faliment, Italia riscă să sfârșească în același fel, cu consecințe și mai dezastruoase. În Spania, 45% dintre tinerii sub 25 de ani sunt șomeri. Iar multe alte state, și mai sărace și mai prost guvernate, vor să adere la Uniunea Europeană.
 
În afara UE vom deveni o țară mai bogată, mai sigură și mai liberă, capabilă să își creeze propriul destin, așa cum o fac America, Australia, Canada, Noua Zeelandă și multe alte mari democrații. Și așa cum noi o făceam primii cu secole în urmă.
 
Dacă vom rămâne, vom fi sufocați de expansiunea continuă a unei Germanii dominatoare", adaugă autorii editorialului citit de peste 3 milioane de oameni.
 
Tabăra care susține votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la referendumul din 23 iunie are în două sondaje comandate de publicația The Guardian un avans de șase puncte procentuale în fața taberei ce sprijină rămânerea în blocul comunitar, relatează luni agenția Reuters. Un alt sondaj publicat vineri și efectuat de institutul ORB (Opinion Research Business) indică un avans și mai mare în favoarea taberei pro-Brexit, 55% dintre cei chestionați arătându-se favorabili părăsirii blocului comunitar, față de 45% care au declarat că doresc ca Marea Britanie să fie în continuare membră a UE.