ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația comunității monahice de la Muntele Athos, din nordul Greciei, a luat joi, decizia, fără precedent, de a interzice intrarea pelerinilor și altor vizitatori, pentru a-și proteja monahii de epidemia de coronavirus, anunță presa elenă.

Comunitatea monahală de la Muntele Athos primește zeci de mii de vizitatori pe an, iar acum este pentru prima dată când se ia o decizie de a bloca intrarea lor.

Decizia respectă recomandările guvernului, care încearcă să restricționeze adunările publice și posibilitatea ca străinii să aducă virusul Covid-19 în comunitatea în care se află  20 de mănăstiri, cu o populație de aproximativ 2.000 de oameni.

Birourile comunității monahale din Ouranoupoli și Salonic precizează că interdicția se aplică, cel puțin până la 30 martie, când va fi revizuită.

Serviciile religioase vor continua să fie desfășurate pentru rezidenții comunității, care vor continua să primească provizii cu ajutorul feriboturilor.

În Grecia a fost instalat de câteva zile un regim sever, care interzice activitatea în toate centrele de agrement, inclusiv pe plajele organizate, precum și în cafenele, cinematografe și teatre. De asemenea, se vor închide toate marile centre comerciale.

În Grecia, numărul deceselor provocate de Covid-19 se ridică la cinci, iar al cazurilor confirmate la 387.
 
Pe străzi au apărut deja patrule, care, prin difuzoare, avertizează cetățenii să nu se adune în număr mai mare de zece.