ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crăciunul din 2015 va rămâne în memorie drept unul dintre cele mai călduroase din istorie, termometrele indicând temperaturi-record în Europa, dar și în America, relatează Le Figaro, citat de Mediafax.

 Meteo-France a prognozat pentru vineri temperaturi minime cuprinse între 5 și 10 grade Celsius și maxime între 11 și 15 grade în partea de nord a Franței sau de 14-19 grade în sud. Aceste temperaturi sunt în medie cu 8-10 grade mai mari decât mediile anuale și se situează la niveluri-record pentru perioada de Crăciun.

"Este cel mai cald (Crăciun) din Franța de la începutul măsurătorilor meteo și, fără îndoială, nu a mai existat o lună decembrie atât de caldă la Paris din 1658", a declarat pentru Le Parisien meteorologul Frédéric Decker, de la Meteonews.fr.

 Temperaturile sunt la fel de ridicate în restul Europei, dar și dincolo de Atlantic. Joi, s-au înregistrat 22,2 grade Celsius la New York, o temperatură care nu s-a mai măsurat într-o zi de 24 decembrie din 1871. În aceste condiții, turiștii s-au plimbat prin Manhattan îmbrăcați în tricouri, iar o artistă cânta pe stradă purtând doar un costum de baie.

În Virginia, portul Norfolk a înregistrat un alt record, de 28 de grade Celsius. Temperaturi ridicate s-au înregistrat și în Canada, cu peste 21 de grade Celsius la Saint-Anicet, în Quebec.

La Londra, trecătorii au profitat de asemenea de căldură și s-au întins pe iarbă în parcuri. De altfel, în Marea Britanie narcisele deja au înflorit, fără ca măcar să fi început iarna.

 În stațiunile montane din Germania și Franța, zăpada poate fi văzută doar pe mici porțiuni, astfel că pasionații de schi nu pot practica sportul preferat, întrucât instalațiile de zăpadă artificială nu fac față pe temperaturi de aproape 15 grade Celsius.

Și la Moscova a fost cald, astfel că oamenii se plimbau fără căciulă prin Piața Roșie, în condițiile în care joi au fost măsurate 10 grade Celsius, un record pentru Ajunul Crăciunului. La începutul săptămânii, patinoarul artificial din Piața Roșie s-a închis "din motive tehnice", în timp ce cele 1.200 de patinoare naturale din capitala rusă nu au fost deschise deloc sezonul acesta.