ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Akira Toriyama, creatorul „Dragon Ball”, una dintre cele mai populare și mai bine vândute benzi desenate japoneze din toate timpurile, a murit la 68 de ani, după ce a suferit un hematom subdural acut, un tip de hemoragie în apropierea creierului, potrivit stiripesurse.ro.  

Dragon Ball este extrem de popular în întreaga lume, iar seria de benzi desenate a dat naștere și la versiuni de desene animate și filme.

Fanii i-au adus un omagiu lui Toriyama pentru că a creat personaje care au devenit o parte din copilăria lor, relatează BBC.

Născut la Nagoya în 1955, Akira Toriyama a fost cunoscut mai ales pentru manga "Dragon Ball", creată în 1984, care a relatat viața și aventurile lui Son Goku, minune în artele marțiale, încă din copilărie.

Potrivit Japan Times, site-ul oficial al francizei manga „Dragon Ball” a anunțat că Toriyama a murit pe 1 martie din cauza unui cheag de sânge în creier.

A avut loc o slujbă de înmormântare la care au participat membrii familiei lui Toriyama.
 
Postarea de pe site a exprimat tristețea și regretul cu privire la moartea subită a lui Toriyama, menționând că „lucra cu pasiune la multe proiecte” și că „erau atât de multe lucruri pe care dorea să le realizeze”.

De asemenea, a fost exprimată recunoștință față de fanii lui Toriyama.

„A fost susținut de atât de mulți oameni din întreaga lume, ceea ce i-a permis să-și continue eforturile creative de peste 45 de ani. Sperăm că lucrările unice ale lui Akira Toriyama vor fi în continuare iubite de toată lumea mult timp de acum înainte. Ne exprimăm recunoștința profundă pentru bunătatea și prietenia pe care i-ați arătat-o de-a lungul vieții sale”, s-a mai menționat în postare.