ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânărul de 22 de ani Philipp Budeikin, student la Psihologie, creatorul jocului malefic Balena Albastră, prin care încuraja tinerii să se sinucidă, a fost condamnat la trei ani de închisoare, anunță Euronews.

Philipp Budeikin, cunoscut sub numele de  Philipp Lis (Fox), al cărui profil aduce, în opinia experților, cu cel al unui ucigaș în serie,a fost condamnat de un tribunal din Tobolsk, Rusia, la trei ani de închisoare. Acuzatul a recunoscut ca a provocat moartea a 17 persoane. Cu toate astea, a primit numai trei ani de închioare, urmând să execute sentința într-o închisoare cu regim deschis.

Apărut inițial în social media din Rusia,  jocul Balena Albastră s-a răspândit rapid în toată lumea, din Franța și Italia până în Brazilia, dar și în România, fiind considerat răspunzător de moartea a peste 130 de tineri.

Înainte de a fi arestat, în noiembrie 2016, Budeikin a declarat într-un interviu că a creat opt grupuri ale morții, în perioada decembrie 2013 – mai 2016, pentru a obține cât mai mulți followeri. El a admis că îndeamnă tinerii la suicid.
 
La întrebarea dacă „chiar îi împinge pe tineri să se sinucidă?”, tânărul a raspuns: „Da! Nu-ți face griji, o să înțelegi. Toți înțeleg. Mor fericiți. Le dau tot ce nu pot avea în viața reală: căldură, înțelegere și comunicare. Totul a început în 2013. Am vrut să curăț lumea de oameni care fac rău societății. Cu cât tânărul este mai obosit și nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews