ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Credința în Dumnezeu a ajuns să fie considerată de unii boală psihică. Iar cei care declară asta se pretind ca făcând parte din Asociația Americană de Psihologie.

Au făcut studii timp de cinci ani și au ajuns la o concluzie mai mult decât revoltătoare. Asociaţia Americană de Psihologie susține că va clasifica drept boală psihică "o credinţă puternică şi pasională, până la punctul în care alterează capacitatea individului de a lua decizii cu conştiinciozitate în chestiuni de bun-simţ",  informează indiatoday.

În așa zisul studiu, asociația afirmă nici mai mult nici mai puțin decât că persoanele religioase suferă adesea de paranoia,anxietate, tulburări emoţionale şi halucinaţii.
 
"Anual, mii de oameni mor pentru că refuză să fie trataţi, din motive religioase. Deși li se spune că vor muri fără acel tratament ei resping ideea şi cred că Dumnezeul lor îi va salva. Acele vieţi pot fi salvate dacă oamenii respectiv ar fi declaraţi inapţi să decidă pentru ei",  a explicat Lillian Andrews, profesor de psihologie. "Martorii lui Iehova, de exemplu, nu acceptă transfuzii sangvine, chiar dacă asta le-ar salva vieţile. Ar prefera să moară decât să primească sângele altcuiva. Mulţi cred că ei înşişi au puteri vindecătoare, că pot vorbi cu Dumnezeu sau că văd spirite. Toate astea sunt semne ale unor boli psihice şi a lipsei contactului cu realitatea" a mai spus Andrews.
 
Asociaţia Americană de Pshilogie va publica mai multe informaţii despre studiu la începutul lunii august.