În Germania, o bună parte dintre cei care afirmă că sunt creștini nu cred de fapt în Dumnezeu, relevă un sondaj realizat de institutul Kantar Public la cererea revistei Spiegel, citat vineri de DPA și preluat de DC Business.

În 2005, 85% dintre catolici declarau că cred în Dumnezeu, dar numărul lor a scăzut la 75% în sondajul Spiegel publicat în Vinerea Mare din 2019. În privința cultelor protestante, procentul credincioșilor a coborât de la 79% la 67%.

Per ansamblu, în 2019 doar 55% din populația Germaniei crede că există "un singur Dumnezeu", față de 66% în 2005.

Scepticismul cuprinde și alte aspecte dogmatice: de exemplu, doar 58% dintre protestanți și 61% dintre catolici cred în Învierea lui Iisus Hristos.

Statistica este surprinzătoare, în contextul în care, la acest sfârșit de săptămână, creștinii catolici și protestanți sărbătoresc răstignirea și moartea lui Iisus Hristos, în Vinerea Mare, apoi Învierea Domnului în Duminica Paștilor. Mărturisirea Învierii lui Iisus Hristos este piatra de temelie a creștinismului.

Kantar Public a efectuat sondajul în perioada 12-14 martie 2019 și a chestionat 1.003 persoane care au răspuns la întrebări precum "Credeți în Unul Dumnezeu?" și "Credeți că Iisus Hristos a înviat din morți?".Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews