ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Uraganul „Harvey” a făcut prăpăd în statul american Texas, mii de oameni rămânând fără adăpost, cel puțin 38 pierzându-și viața. Nota bene: a se nota ducerea în derizoriu a efectelor calamităților naturale de către presa din România, care la fiecare ninsoare scrie „prăpăd”, „dezastru”.

Mii de persoane sunt găzduite în adăposturi uriașe, până la remedierea pagubelor. Într-un astfel de adăpost a avut loc aseară, o scenă care a devenit virală în Statele Unite.

Astfel, la un moment dat, o parte dintre cei găzduiți acolo au început să cânte o melodie gospel, despre Mântuitorul Iisus Hristos. La început au fost câțiva, dar apoi majoritatea celor prezenți s-au prins în cântec. Postarea a strâns 14,7 milioane de vizualizări în 24 de ore.

Adăpostul se află în Conroe, orășel aflat la nord de Houston, Texas. Zeci de mii de persoane au fost evacuate în zona Houston-ului și peste 100.000 sunt vizate pentru evacuare preventivă. Marți seară, stadionul NRG din Houston a fost și el inaugurat ca adăpost, aceeași soartă având-o și celebra sală din Toyota Center. 

Texas este unul dintre cele mai conservatoare state americane, Donald Trump fiind aclamat la scenă deschisă la sosirea în vizita din orașul Corpus Christi. În consecință, presa corporatistă este consecventă în a-i portretiza pe sudiști drept „rasiști”, „înapoiați” și „bigoți”.