ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cel mai sângeros atac armat din istoria modernă a Statelor Unite a creat un sentiment imens de frustrare: nu există încă o pistă validă pentru a explica gestul abominabil al lui Stephen Paddock. Acum, creierul americanului care a ucis aproape 60 de oameni și a rănit alte sute de persoane este supus unei analize anatomico-patologice pentru a se descoperi eventuale anormalități, potrivit Daily Mail.

Investigatorii atentatului infernal din Las Vegas sunt siderați de caracterul aparent inexplicabil al băii de sânge declanșate de milionarul Stephen Paddock. Timpul trece și nimic nu pare să ofere indicii clare cu privire la motivul atentatului odios.

Au trecut mai multe săptămâni de la „măcelul” din Las Vegas și un singur lucru este cert: americanul și-a pregătit laborios atentatul. În schimb, nu au fost găsite niciun fel de probe care să-l anexeze pe Paddock unei ideologii sau să-l asocieze unui grup, a declarat agentul special FBI Aaron Rouse.

Șeriful Joe Lombardo a ținut o nouă conferință de presă cu ultimele evoluții ale investigației, în care a precizat că Paddock ar fi tras intenționat în rezervoarele cu combustibili aflate în apropierea hotelului.

Creierul criminalului este testat pentru a se descoperi eventuale aspecte fiziologice anormale, a mai spus șeriful, potrivit ABC News.

Poliția a descoperit în camera de hotel a lui Stephen Paddock un bilet ce conține calcule ale distanței și traiectoriei atacului armat, de la etajul al 32-lea, unde acesta era cazat, spre mulțimea ce participa la concert și pe care atacatorul din Las Vegas o viza, conform unei surse citate de CNN.

CNN informase anterior că biletul descoperit în camera atacatorului din Las Vegas conținea numai cifre. Cifrele au fost însă mai apoi catalogate ca fiind semnificative pentru Paddock. „Mulți spun că era nebun de-a dreptul. Și într-adevăr, nu avem încă niciun motiv clar al atacului. Sunt 1.000 de piste", a spus ofițerul de poliție Kevin McMahill de la Las Vegas Metropolitan Police Department.

Paddock s-a sinucis, potrivit autorităților, după ce a ucis 58 de persoane și a rănit peste alte 500.

Bucata de hârtie a fost descoperită de ofițerii de poliție care au percheziționat camera lui Paddock, după atacul de la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay, în urma căruia au murit 58 de oameni și alți 500 au fost răniți, anunță televiziunea americană CBS.