ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 400 de rachete au fost lansate, începând de sâmbătă dimineață, din Gaza spre Israel, iar forțele armate israeliene au ripostat, iar în confruntări au murit un israelian și șapte palestinieni, scrie Haaretz. Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat, sâmbătă, că forțele aeriene israeliene au tras asupra unei clădiri din Fâșia Gaza în care își are birourile agenția de știri turcă de stat Anadolu, adăugând că atacurile au fost o crimă împotriva umanității, 

Rachetele au ajuns până în Be'er Sheva, aflat în centrul Israelului. Israelul a lovit 200 de ținte Hamas din Fâșia Gaza; toate școlile din sud au fost închise; surse neagă că ar fi avut loc discuții privind încetarea focului. 

Potrivit unui oficial militar, peste 250 de rachete au fost lansate spre sudul și centrul Israelului, iar zeci dintre ele au fost interceptate.

O sursă apropiată grupării palestiniene Hamas a declarat pentru Haaretz că organizația a decis să facă pași serioși împotriva Israelului, din cauza faptului că guvernul israelian a implementat greu înțelegerile la care au ajuns cele două părți.

Potrivit informațiilor transmise de autoritățile palestiniene, șapte oameni au fost uciși în Gaza, de sâmbătă, când a început escaladarea conflictului, iar 47 au fost răniți. Între cei uciși se numără femei și copii.

Peste noapte au fost lansate dinspre Gaza 180 de rachete, iar Israelul a lovit 60 de ținte din Fâșie, potrivit Forțelor de Apărare Israeliene.

Printre ținte se numără zonele din nord de unde Hamas lansează rachete, fabricile de armament ale Hamas și un tunel care unește Israelul de Fâșie.

De la începerea escaladării conflictului, armata israeliană a identificat 430 de rachete lansate din Gaza. Israelul a atacat peste 200 de ținte, ca răspuns, și continuă asaltul.

Autoritățile israeliene au transmis că rachetele au ajuns în zone diferite.

Trimisul special al lui Donald Trump în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, și-a exprimat susținerea față de Israel și a condamnat atacul cu rachete.

„Hamas și Jihadul Islamic Palestinian s-au implicat într-un alt act de terorism, lansând sute de rachete la întâmplare spre comunitățile civile israeliene. SUA sprijină ferm dreptul Israelului de a se apăra și facem apel la comunitatea internațională să facă același lucru”.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a participat la consultări cu șefii Forțelor de Apărare Israeliene și cu cel al Consiliului Național de Securitate.