ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți academicieni occidentali pregătesc un document, ce urmează să fie prezentat până la 1 februarie, în care, pe baza mai multor semnături strânse de o petiție online, cer ca locuitorii unor insule elene să primească Premiul Nobel Pentru Pace. Oamenii din insulele Lesbos, Kos, Khios, Rodos, Samos sunt considerați "eroi ai unei țări aflate în criză", pentru sprijinul pe care l-au dat anul trecut sutelor de refugiați, scrie ziarul La Repubblica.

Site-ul Avaaz a lansat o petiție, adresată Comitetului Norvegian pentru Nobel, care cere recunoașterea eforturilor locuitor insulelor din Marea Egee, printr-o nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace.

Până în prezent, petiția a fost semnată de peste 288.000 de persoane.

„Locuitorii obișnuiți din insulele grecești și alți voluntari s-au aflat în prima linie a crizei refugiaților timp de luni de zile, deschizându-și inimile și locuințele pentru a salva sute de mii de persoane care au fugit de război sau de teroare.
Pentru compasiunea și curajul lor, pentru tratarea cu umanitate a celor aflați în primejdie și pentru oferirea unui exemplu pentru restul lumii, noi, cetățenii din întreaga lume, îi nominalizăm pe curajoasele femei și curajoșii bărbați la Premiul Nobel pentru Pace. Nimeni nu merită mai mult o asemenea onoare decât acești eroi necunoscuți", spun autorii petiției.

Petiția ar putea fi sprijinită și de guvernul de la Atena.

Inițiatorii petiției vor să obțină 1 milion de semnături până la data de 1 februarie, termenul limita pentru nominalizare.