ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creștinii palestinieni din Cisiordania acuză guvernul Autorității Palesitiniene de islamizare obligatorie, pentru refuzul de a recunoaște Paștile ca sărbătoare oficială.

Decizia guvernului Autorității Palestiniene de a nu recunoaște Paștile ca sărbătoare oficială este o insultă la aderesa religiei creștine, spun mai palestinienii care trăiesc în Cisiordania. Ei susțin că refuzul autorităților poate fi comparat cu politicile de islamizare forțată din state ca Arabia Saudită, Qatar și Malaezia, scrie Jerusalem Post.
 
Acesta este motivul pentru care un cunoscut medic palestinian din Ramallah i-a adresat o scrisoare premierului Rami Hamdallah, în care îi spune că mii de creștini palestinieni sunt "pedepsiți" de hotărârea guvernului de a ignora Paștile, nerecunoscând această mare Sărbătoare a creștinătății drept una națională.
 
Amintind că Islamul nu recunoaște Învierea lui Iisus, medicul face o paralelă între politica guvernului Autorității Palestiniene și țările arabe și islamice. "Am fi înțeles dacă această explicație ar fi fost subiect al dezbaterilor în țări ca Arabia Saudită, Qatar sau Malaezia, care sunt state pur islamice și urmează Sharia", scrie  al-Toubassi. Dar, spune el, este un mare păcat când un guvern care pretinde că reprezintă toți palestinienii ia o astfel de decizie.În plus, afirmă acesta, guvernul palestinian împărtășește ideologia creștină sionistă, care, de asemenea, nu recunoaște Paștile.

Și pe rețelele de socializare au apărut proteste ale creșinilor față de această decizie considerată drept "rasistă".

Comunitatea de creștini din teritoriile palestiniene s-a micșorat dramatic în ultimii ani frământați de război, discriminare și persecuție.

Mai există 60 000 de creștini palestinieni în Cisiordania, Fâșia Gaza și Ierusalimul de Est, teritorii ocupate de Israel după războiul din 1967.

Acești creștini, membri a 13 denominațiuni, sunt astăzi mai puțin de 2% din populația palestiniană. Numărul lor a scăzut mereu de la crearea statului Israel în 1948.