ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat a fost pus oficial sub acuzare pentru crimă în ancheta privind cadavrele a 39 de migranți găsite într-un camion în comitatul britanic Essex, informează CNN și Mediafax. Alte trei persoane au fost reținute în acest caz, fiind suspectate de crimă și trafic de persoane.

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, originar din Irlanda de Nord, a fost arestat miercuri, la scurt timp după ce forțele de ordine din comitatul britanic Essex au descoperit 39 de cadavre umane în containerul unui camion aflat în parcul industrial Waterglade din Grays. Șoferul TIR-ului va fi prezentat luni instanței, cu acuzațiile de crimă, complicitate la trafic de persoane și spălare de bani.

Toate cele 39 de cadavre au fost transportate la Chelmsford pentru autopsie.

„Nu putem face speculații în acest moment despre naționalitățile tuturor celor decedați în interiorul acelui vehicul”, a declarat inspectorul Martin Pasmore, de la Poliția din Essex. 

Există însă informații neoficiale conform cărora o parte dintre migranții găsiți morți ar fi vietnamezi, iar autoritățile britanice colaborează cu cele vietnameze pentru identificarea victimelor. Cu toate acestea, deocamdată nu au fost publicate oficial informații despre naționalitatea niciuneia dintre persoanele decedate.