ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Criza imigranților ia amploare în Grecia. Peste 2.000 de refugiați, majoritatea din Siria și Afghanistan, au fost închiși în incinta unui stadion din insula Kos, după ce polițiștii au intervenit cu bastoane și extinctoare pentru a încerca să îi disperseze și să împrăștie mulțimea furioasă.
 
Potrivit The Guardian, din cauza temperaturilor ridicate, unele persoane au avut nevoie de asistență medicală, însă cu greu au reușit să iasă de pe stadion. La fel și cei veniți cu copiii, aceștia au încercat să se îndrepte către ieșire, prin mulțimea revoltată care se îmbrâncea, însă abia au putut să pătrundă din nou afară.
 
Imigranţii s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, dar şi între ei. Peste noapte, cele 1.000 de persoane care au fugit de războaie şi foamete au fost închise în incinta unui stadion. Fără toalete, mâncare sau prea multe explicaţii, potrivit Realitatea TV.

La fiecare 15 minute, un refugiat a leșinat din cauza căldurii, iar o altă persoană a suferit un atac de epilepsie, potrivit reprezentanților Organizaţiei Internaţionale "Medici fără frontiere", care au acordat ajutor medical celor de pe stadion, scrie The Guardian.

La un moment dat, poliția a provocat explozii supersonice în încercarea de a restabili ordinea, din cauza cărora, din motive de siguranță, cei delegați din Organizaţia Internaţională "Medici fără frontiere" s-au retras.

Purtătoarea de cuvânt a Organizaţiei Internaţionale "Medici fără frontiere", Julia Kourafa, a declarat că situația scapă de sub control.