ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania MOL a anunțat că, din 19 septembrie, nu va mai putea livra decât 25% din cantitatea de combustibil contractată, informează presa maghiară.

MOL a trimis o scrisoare partenerilor săi de afaceri din Ungaria în care îi informează că nu va putea livra mai mult de un sfert din cantitatea de combustibil prevăzută în contracte, scrie Daily News Hungary.

Motivul:

„Menținerea predictibilității comenzilor de carburant și a aprovizionării în Ungaria.”

Anunțul MOL se referă deopotrivă la livrările de benzină și de motorină.

Gergely Gulyas, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a recunoscut că situația nu este tocmai roză:

„S-ar putea să apară probleme la stațiile de benzină.”

Pe 16 iunie, guvernul maghiar a introdus o plafonare a prețurilor la combustibili și la produsele alimentare esențiale până la sfârșitul anului.

Astfel, prețul la benzină și la motorină va rămâne până pe 31 decembrie 480 de forinți pe litru (1,19 euro/l = 5,87 lei/l).

Plafonarea a provocat în mod evident nemulțumirea companiilor furnizoare.

MOL, de exemplu, care deține cea mai extinsă rețea de benzinării din Ungaria, a cerut în mai multe rânduri eliminarea plafonării.

Decizia de a lăsa pe sec benzinăriile ar putea fi doar o măsură de presiune a companiei asupra guvernului Orban pentru a lăsa prețul liber la pompă.