Viceprim-ministrul italian, Luigi Di Maio, a anunțat joi că partidul său va vota pentru a suspenda finanțările către Uniunea Europeană anul viitor dacă partenerii europeni nu vor ajunge la un acord prin care vor prelua migranții care se află în prezent pe nava gărzii de coastă în Sicilia, scrie Reuters, potrivit news.ro .

„Dacă mâine nu se va decide nimic la întâlnirea Comisiei Europene privind redistribuirea migranților de pe nava Diciotti, eu și Mișcarea 5 Stele nu vom fi dispuși să alocăm 20 de miliarde de euro în fiecare an către UE”, a declarat Di Maio într-o postare video pe Facebook.

Matteo Salvini, ministrul de Interne, ce ocupă și postul de vice-premier cere Europei să își apere frontierele în mod serios și să își împartă migranții. Ïn caz contrar Italia îi va lăsa în porturile de unde au plecat.

Matteo Salvini spune că Italia și-a îndeplinit sarcinile iar când este prea mult, e prea mult.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.