ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În autobiografia intitulată „În căutarea adevărului”, renumitul economist german Hans-Werner Sinn susține că actuala criză a migranților ar putea costa țara sa aproape un trilion de euro, informează  Focus. Sinn este fostul consilier al Angelei Merkel și președinte de onoare al Institutului IFO pentru Cercetare Economică.


Începând cu 2015, Germania a acceptat 1,5 milioane de migranți,  iar Sinn spune că aceștia nu sunt nici stomatologi, nici avocați nici oameni de știință în domeniul nuclear, ci, în mare parte, imigranți subcalificați.  În plus, spune fostul consilier al Angelei Merkel, acești oameni nu vor putea niciodată să ramburseze ceea ce au primit de la statul german ca ajutoare sociale în timpul vieții lor, informează Voice of Europe.

Având în vedere că landurile germane au cheltuit peste 20 de miliarde de euro pentru refugiați în 2016, se poate constata că estimarea lui Sinn privind suma de 1 trilion de euro reprezintă o posibilitate cât se poate de realistă, dacă se ia în calcul sprijinul pe termen nelimitat acordat migranților. În același timp,  cheltuielile Germaniei privind reunificarea familiei și creșterea costurilor privind securitatea nu au fost încă incluse în buget.

Sinn afirmă în cartea sa că, din punct de vedere economic, refugiații economici pot și trebuie să fie refuzați, ceea ce nu înseamnă automat că imigrația nu va mai fi posibilă.  Ci faptul că doar acei oameni pe care UE dorește să îi aibă drept cetățeni sunt bineveniți.

„Etica responsabilă este cea care judecă o acțiune numai în funcție de consecințele ei, indiferent de mijloacele necesare implementării lor. Aplicată la criza migranților, pe termen lung ar fi mai bine să trimitem înapoi în țările lor, însă mulți politicieni se tem să facă asta”, concluzionează Sinn.