ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Războiul migranților pornit de Erdogan împotriva Europei a început. Turcia susține că a lăsat peste 75.000 de migranți să treacă frontiera spre Uniunea Europeană, relatează DPA.

Până duminică dimineață la ora 10.00 (07.00 GMT), 76.358 de migranți au trecut granița prin provincia Edirne, a scris pe Twitter ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu. În provincia Edirne sunt puncte de trecere a frontierei spre Grecia și Bulgaria. Totuși, până acum nici Sofia și nici Atena nu au raportat un număr atât de mare de sosiri.

Conform unei informări transmise duminică de autoritățile din Grecia, poliția elenă a împiedicat în 24 de ore aproape 10.000 de migranți să treacă frontiera în regiunea Evros. Grecia și-a suplimentat de asemenea dispozitivele de la graniță.

În plus, 73 de migranți au fost arestați în ultimele 24 de ore pe teritoriul Greciei, la care se adaugă cele 66 de arestări de sâmbătă, conform autorităților elene.

Conform Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), peste 13.000 de migranți se află de partea turcă a frontierei cu Grecia. Ei speră să intre în UE după ce Turcia a transmis că nu îi mai oprește pe migranți din a traversa granița.

Conform celor mai recente date ale ONU, Turcia a primit circa 3,6 milioane de refugiați din Siria, la care se adaugă migranți din Afganistan și Irak.

Turcia și-a deschis vineri frontierele migratorii cu UE, amenințând că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiați sirieni dacă nu obține un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

Uniunea Europeană și-a exprimat sâmbătă „preocuparea”, declarându-se dispusă să ofere un ajutor suplimentar Greciei și Bulgariei, pentru a face față afluxului de migranți dinspre Turcia vecină.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews