ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele turc pune paie pe foc în războiul declarațiilor și al sancțiunilor dintre Ankara și Washington.  Recep Erdogan a afirmat marți că țara sa va 'boicota' aparatele electronice americane, în contextul în care relațiile între Ankara și Washington s-au tensionat puternic, potrivit al-jazeera.com.
Relațiile între Ankara și Washington s-au tensionat puternic în ultimele săptămâni, după ce SUA au impus sancțiuni și au ridicat tarifele la importurile de aluminiu și oțel din Turcia, în urma unei dispute legate de încarcerarea de către Ankara a unui pastor evanghelic american, informează AFP și Reuters. 

„Vom aplica un boicot împotriva produselor electronice americane. Ei au iPhone, dar există și Samsung pe de altă parte”, a declarat Erdogan într-un discurs rostit la Ankara.
 
Produsele Apple sunt cele mai utilizate în Turcia, inclusiv de către președintele Erdogan care se fotografiază permanent cu un iPhone sau iPad în mână. În timpul puciului eșuat din noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, el își chemase susținătorii în stradă prin aplicația telefonică FaceTime, dezvoltată de Apple. 


Erdogan a spus că Turcia a luat măsurile necesare cu privire la economie, pe fondul unei puternice deprecieri a monedei naționale lira în urma disputei cu Washingtonul, dar este important ca ea să mențină o poziție politică fermă. Declarațiile virulente ale președintelui turc survin în timp ce Ankara și Washingtonul, două țări aliate în cadrul NATO, traversează o criză diplomatică, care a accelerat căderea lirei turcești.