ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de migranți, în principal din Afganistan, au fost duși la un spital din Croația, după ce poliția rutieră croată a oprit o dubă ce transporta 67 de migranți ilegali, arestând doi cetățeni bulgari, suspectați de trafic de persoane, relatează duminică Reuters. 

Furgoneta, cu numere de înmatriculare britanice, a fost oprită pe o autostradă între frontiera sârbă și slovenă sâmbătă seara în timpul unui control de rutina în trafic, potrivit poliției.

Patruzeci și doi de migranți au fost duși imediat la spital și unii au fost tratați pentru intoxicare cu monoxid de carbon, a declarat ministrul sănătății croat, Milan Kujundzic, citat de agenția de presă Hina. Potrivit acestuia, doi dintre cei 42 erau băieți cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, în timp ce alții aveau vârste între 15 și 20 de ani.


„Unii dintre ei erau în stare de inconștiență, unii vomitau când au fost găsiți ", a spus Kujundzic. „Erau în stare gravă, deshidratați și se pare că nu mâncaseră de cinci zile", a adăugat ministrul croat.

Circa 650.000 de persoane au trecut prin Croația din septembrie 2015 până în martie a acestui an, pe așa-numita rută balcanică utilizată de
migranți, in principal, din Siria, pentru a merge în Europa de Vest, în special în Germania.

Traseul a fost închis în mare parte în luna martie, după ce mai multe state și-au închis frontierele. Mulți migranți apelează la contrabandiști pentru a-i ajuta să traverseze granițele în mod ilegal.

Poliția austriacă a găsit 71 de migranți morți blocați într-un camion în august 2015 și mai mulți oficiali se tem de alte astfel de dezastre.