ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția croată a zădărnicit o încercare a unor migranți de a trece ilegal frontiera dinspre Bosnia și Herțegovina, lângă satul Donji Srb, în apropiere de orașul Zadar, miercuri în jurul orei locale 22:00, transmite Agerpres.

Poliția a deschis focul asupra camionetei și doi copii au fost răniți, însă fără ca rănile să le pună viața în pericol.

Poliția croată a primit în seara zilei de miercuri o informație cu privire la o camionetă cu numere de înmatriculare străine, suspectată că ar încerca să treacă ilegal oameni peste frontiera din Bosnia și Herțegovina în Croația, în municipalitatea Donji Lapac, lângă Donji Srb. După două încercări nereușite de a opri camioneta, polițiștii au ridicat o barieră lângă satul Rastela și au încercat să oprească camioneta cu ajutorul semnalelor sonore și luminoase.

Șoferul a refuzat să oprească și a continuat să conducă spre barieră, iar polițiștii au tras mai multe focuri de armă spre camionetă pentru autoapărare, după care șoferul a sărit din mașină și a fugit. El este căutat în continuare.

Poliția croată a descoperit în camionetă 29 de migranți din mai multe țări, inclusiv doi copii cu răni provocate de focuri de armă și alți șapte oameni răniți din cauza condusului imprudent.

Copiii răniți au fost transferați la spitalul din orașul Zadar și sunt în prezent în stare stabilă, iar ceilalți au primit îngrijiri în spitale din Zadar și Gospic, a precizat poliția