ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O Cruce imensă din beton de pe insula grecească Lesbos, ridicată la începutul lunii septembrie pe o stâncă, cu fața spre mare, a fost distrusă în noaptea de 7 octombrie. Autorii infracțiunii nu sunt cunoscuți, chiar dacă există unele ipoteze despre motivația acestui gest.

Simbolul creștin pare să fie deranjant pentru organizațiile locale care primesc migranții. Peste 6.500 de persoane locuiesc încă pe insulă. Potrivit site-ului Lesbos News, cu doar câteva săptămâni în urmă, ONG-ul „Coexistența și comunicarea în Marea Egee” a trimis o scrisoare primarului municipalității cerând înlăturarea Crucii, care i-ar fi ofensat pe musulmanii ajunși pe insulă.
„Crucea a fost ridicată pentru a împiedica migranții și refugiații să vină aici să înoate. Acest act este ilegal și ofensator, în special față de simbolurile creștinismului, care sunt unele ale iubirii și sacrificiului, nu ale rasismului și al intoleranței”, se spune în scrisoarea ONG-ului,  fără a se menționa de ce o Cruce ar urma să împiedice înotătorii de ocazie. 
 
Scrisoarea se încheie cu următorul mesaj:„Scăpați de acest simbol religios inadecvat într-un loc în care oamenii înoată”.

La scurt timp după trimiterea scrisorii, Crucea din beton armat a fost dată jos, lucru care i-a făcut pe locuitorii insulei să protesteze. Potrivit unui ziar elen, Ta Nea, locuitorii insulei au anunțat deja că o vor reconstrui.