ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Crucea îi lezează tot mai mult pe cei care se închină la semilună. Arabia Saudită, cerere-șoc către șefii FIFA: fără semnul Crucii pe terenul de fotbal. Saudiții primesc însă o replică pe măsură: dar și jucătorii musulmani se roagă pe teren!

Cererea către FIFA a fost făcută de un faimos lider musulman al Arabiei Saudite, Mohammed Alarefe, care le-a solicitat șefilor fotbalului internațional să adauge în regulamentele lor interzicerea semnului Crucii la intrarea pe teren, semn al religiei creștinilor.
 
Într-o vreme în care tot mai mulți fotbaliști se roagă la Dumnezeu și își fac semnul Crucii la intrarea pe teren, musulmanii se simt tot mai ofensați. Alarefe este profesor la King Saud University din Riyadh, iar pe Twitter are cam vreo 17,4 milioane de oameni care-l urmăresc. Destul de mulți. La fel de mulți sunt însă și cei care nu sunt de acord cu cererea lui. Și care îi amintesc că sunt destui musulmani,  jucători de fotbal, care îngenunchează pe stadioane și-și ridică ochii spre Allah după un gol sau o victorie. 

Real Madrid a renunțat la Cruce

Cu secularismul în minte și suflet și cu gândul la musulmanii care pot fi lezați, cu doar câteva luni în urmă, cei de la Real Madrid au hotărât să elimine simbolul crucii care se află deasupra coroanei de pe tricourile vândute în Orientul Mijlociu.
 
Discriminarea împotriva valorilor creștine și încercarea de a înăbuși creștinismul nu e nimic nou în Occident, în ziua de azi. Cel mai îngrijorător este faptul că discriminarea creștinilor, în timp ce musulmanii sunt lăsați să își afișeze credința cum și unde vor, este prezentată drept normă pentru generația următoare.