ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un antrenor de fotbal american de la nivelul elevilor de liceu american a fost pedepsit de către o comisie sportivă de la nivelul statului New York pentru faptul că echipa sa a învins un adversar cu scorul de 61-13, informează BBC.

Antrenorul principal al echipei de fotbal american a liceului Plainedge, Rob Shaver(FOTO), a fost suspendat pentru un joc pentru că a violat „politica scorului disproporționat”. Sub această regulă, antrenorii trebuie să dea explicații în fața unei comisii dacă echipa lor a învins la o diferență mai mare de 42 de puncte.

Această regulă, până acum unică în Statele Unite, a fost explicată de către Matt McLees, comisarul desemnat pentru fotbalul american la nivel liceu, prin nevoia de a proteja elevii care pierd, deoarece oficialilor li s-a părut că înfrângerile la scor „au diminuat din experiența simțită de tineri când joacă fotbal”.

Regula a fost pusă în aplicare după ce oficialii au calculat că în 2014 au fost 26 de meciuri în care diferența a fost de 40 de puncte sau mai mare, în 2015 au fost 23 iar în 2016 au 18 partide. De când a fost introdusă, numărul acestor partide a scăzut dramatic: doar 5 în 2017, una în 2018 și patru în 2019.

Culmea este că antrenorul echipei învinse a spus că n-are nicio problemă cu omologul său. „Am vorbit cu antrenor Shaver și i-am spus că n-am nicio problemă cu partida”, a declarat el conform sursei citate.

Cu toate astea, tehnicianul a fost chemat la comisie și a fost suspendat o etapă pentru „infracțiunea” sa. Directorul liceului unde antrenează acesta a răbufnit, numind pedeapsa nejustificată.

„Cine a spus că ei sunt experți în sportivitate? Cine i-a numit pe acești oameni să conducă acest tribunal caricatură  și să fie judecători, juriu și călăi?”, a tunat el.
 
Din păcate, acest gen de atitudine față de elevi/studenți este tot mai răspândită în Statele Unite, acolo unde „grija de a nu le răni sentimentele” acestora a dus la apariția așa-ziselor „spații sigure”, unde odată intrată, persoana respectivă nu se poate întâlni decât cu persoane care gândesc exact la fel.