ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe fondul sosirii imigranților musulmani în Europa, tot mai multe țări tranformă Crăciunul într-o sărbătoare interzisă.

În mai multe țări, în loc de urarea Crăciun Fericit mai mai potrivit ar să se spună Sărbători Fericite, o modalitate prin care să fie incluși și cei care au alte sărbători în această perioadă precum: Hanukkah, la evrei, Ramadam și Ashura, la musulmani, Omisoka la japonezi sau Bodhi Day la budiști. 

De exemplu, La Bruxelles, Târgul de Crăciun a fost redenumit în ''Plăcerile iernii'', iar oficialii europeni au înlocuit urarea "Crăciun Fericit" cu "Felicitări de Sezon!" , scriu cei de la news-republic.com, citați de b1.ro.

Între timp, Parlamentul European a tipărit felicitări cu urarea Felicitări de Sezon.
 
Și în Statele Unite, la Universitatea din Tennessee, șefii istituției au elaborat un plan pentru suprimarea Crăciunului care interzice apariția lui Moș Crăciun, urările, felicitările și mâncărurile tradiționale. 

În Statele Arabe, Crăciunul a fost interzis, iar cei care nu respectă acest lucru vor fi pedepsiți cu ani grei de închisoare.
 
În Brunei, Sultanul Hassanal Bolkiah a dat o lege prin care cei care celebrează public nașterea lui Iisus vor fi aspru pedepsiți și chiar încarcerați pentru o perioadă de 5 ani.